Семейство е подложено на системен тормоз заради шум от съседи в късните

...
Семейство е подложено на системен тормоз заради шум от съседи в късните
Коментари Харесай

Среднощен шум тормози семейство в продължение на години в Лагера, никой не решава проблема |

Семейство е подложено на системен тормоз поради звук от съседи в късните часове на нощта, а казусът се оказва нерешим с години. 

Шумът стартира при започване на 2017 година, когато на втория етаж в бл. 46А в столичния квартал " Лагера " се настанява 4-членно семейство. Почти всяка нощ сред 1 и 4 сутринта неразбираем звук, наподобяващ осцилация или стържене, който обаче се чува единствено от едната страна на жилището, тормози Атанаска и Йонко Белеви. 87-годишната Атанаска е с трета категория неработоспособност и е трудноподвижна. Синът ѝ Йонко е охранител и се грижи за нея.

" Започнахме да подаваме сигнали още през 2017 година, 2018 година и към Общината, и към 6-то Районно ръководство. Идва районният служител на реда и казусът завършва за няколко месеца, само че по-късно още веднъж стартира ", споделят двамата. Сигнал до Министерство на вътрешните работи един път подали и съседите, създаващи шума, поради това, че Атанаска почукнала по тръбите на топлофикация, с цел да " помоли " да се спре със " стърженето ". 

По думите им, когато дошли служителите на реда, изслушали Атанаска и дали отговор, че нищо не могат да създадат. 

Става ясно и че шумът предизвиква юноша, по думите на Белеви - към 25-годишен. Неговата майка обаче не разрешава на служителите на реда да приказват с него. 

OFFNews се опита да се свърже и да беседва със фамилията, тормозещо своите съседи от години, но разговор ни бе отхвърлен.  

На въпросите, заложени на 6-о РПУ за битовия проблем, дежурният чиновник в пресцентъра съобщи, че би трябвало да се подаде тъжба, която ще бъде тествана, само че предложи Белеви да се извърнат и към Община Красно село, защото жилището е общинско. 

От Общината е изпращан и чиновник, който е участвал на събранията за етажната благосъстоятелност. От неговите думи станало ясно, че нищо не може да се направи и че " топката е в ръцете на Йонко ", тъй като точно той е бил домоуправител към оня миг. " Семейството ни наскърбява, не желая да употребявам такива думи. Тя (жената от прилежащия апартамент - бел. ред.) ни упрекна, че желаеме да я изгоним. Не желаеме това, а единствено в късните часове на нощта да не се шуми. Нека това момче употребява останалата част на деня, няма проблем, само че дано не е след среднощ ", прибавя Йонко. 

Той към този момент не е домоуправител, не пуска и сигнали до общината и полицията, тъй като " последният път пристигна различен служител на реда, който сподели, че нищо не може да направи ". 

OFFNews се свърза и с пиара на регион " Красно село ", който изиска от нас да дадем повече информация за обстановката, с цел да може казусът да бъде решен по-бързо. Стана ясно, че единственото общинско жилище в блока е точно на фамилията, от чието жилище идва шумът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР